În dimineaţa zilei de ieri unui membru al redacţiei revistei de cultură STARE DE URGENŢĂ i-a telefonat un angajat al procuraturii militare din Republica Moldova, pretinzînd că vrea să discute cu redactorul şef al publicaţiei pe marginea unor artciole apărute în revistă despre evenimentele din şase, şapte şi opt aprilie.
Consideram că această iniţiativă a procuraturii militare este antidemocratică, căci este de neimaginat ca de destinele presei culturale să se ocupe anume această instituţie. Noi, membrii redacţiei revistei Stare de urgenţă , sîntem stupefiaţi că procuratura militară vrea să discute despre conţinutul materialelor din revistă.
Or, din cîte ştim noi, doar criticii literari au misiunea să interpreteze şi să judece textele literare. Să existe un asemenea departament şi în cadrul procuraturii militare?
Calificăm acest act al procuraturii militare ca un abuz şi ca o tentativă de-a intimida presa culturală. În acest caz, despre ce fel de libertate de exprimare se mai poate vorbi în Republica Moldova dacă pentru fiecare articol scris într-o revistă de cultură eşti chemat la procuratura militară.
Nu ştim ce ar putea să urmeze mai departe, dar considerăm că ceea ce s-a întîmplat este un semnal foarte periculos referitor la faptul că valorile democratice sînt ameninţate în Republica moldova.
Vă îndemnăm să vă solidarizaţi cu noi, căci, mîine, nu este exclus, să fiţi dumneavoastră în locul nostru.
redactia revistei Stare de urgenta
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Nu aşa se prezintă o astfel de informaţie.
RăspundețiȘtergereCine a fost sunat?
Cum se numeşte persoana care a sunat?
Aşa cum o prezentaţi voi sună ca una dintre nenumăratele minciuni ale lui Crudu.
Vă reamintesc că sînt acţionar majoritar al acestei reviste şi v-am cerut să-mi trimiteţi certificatul de acţionar.